Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

viac informácií

+421 915 840 300 eshop@centroglob.sk
Prihlásenie / Registrácia

Priamočiare píly

hľadaný text:
zoradiť podľa:
výrobca:
cena od-do:
-

Priamočiare píly sú neoceniteľným nástrojom vo väčšine dielní, keď ich využije každý profesionál i domáci majster pri presnom a efektívnom rezaní rôznych materiálov. Sú vhodné na vykonávanie kratších rezov, rezanie tenších materiálov a na vyrezávanie rôznych tvarov. Vďaka krátkemu a tenkému pílovému listu sa ľahko dostane do zákrut, čo umožňuje flexibilné využitie.

Ako vybrať priamočiaru pílu?

V našej ponuke možno nájsť viacero typov menších kompaktných píl vhodných pre občasné použitie v domácich dielňach či časté prenášanie, ale aj robustné modely na každodenné použitie pre profesionálnych majstrov.

Napájanie priamočiarej píly

Z hľadiska napájania existujú dva typy. Priamočiare píly s elektrickým napájaním sú spravidla výkonnejšie a vhodné pre dlhodobé používanie. Ich nevýhodou je možnosť pracovať iba v rozsahu napájacieho kábla. V prípade, že hľadáte riešenie pre časté prenášanie a prácu mimo elektrickej siete, aku priamočiara píla bude vhodným riešením. V porovnaní s pílami napájanými z elektrickej siete však majú o niečo menší výkon a v podobnej kvalitatívnej triede sú o trochu drahšie.

Laserová navigácia

Vybrané modely sú vybavené laserovým navádzacím systémom, ktorý vytvára jasnú líniu rezania, čím uľahčuje prácu. S jeho pomocou má majster presnú vizuálnu pomoc minimalizujúcu riziko chyby a hlavne možno dosiahnuť vyššiu presnosť rezu pre dokonalý výsledok.

Výkon priamočiarej píly

Jedným z dôležitých parametrov je výkon priamočiarej píly, ktorý sa zvyšuje so zvyšujúcim sa príkonom. U profesionálnych píl sa možno stretnúť s parametrom nad 1 kW, pri hobby modeloch pre domáce použitie sa najčastejšie stretávame s príkonom 500 - 900 W, ktorý plne postačuje pre občasné domáce použitie.

Otáčky priamočiarej píly

Otáčky priamočiarej píly určujú akou rýchlosťou kmitá pílový list a aký hladký rez dokáže píla vytvoriť. Spravidla možno pri vyšších otáčkach vytvárať zložitejšie rezy rôznych tvarov, čo patrí medzi prednosti priamočiarych píl. U lacnejších modelov sa zvyknú otáčky pohybovať okolo 500 za minútu. Pre kvalitný rez a jednoduchú prácu odporúčame modely s viac ako 1400 otáčkami, pričom profesionálne modely môžu dosahovať až 2500 otáčok za minútu. Vybrané modely disponujú reguláciou počtu otáčok, čo možno využiť pri rezaní niektorých materiálov, napríklad plastov, pri ktorých by mohlo dochádzať k ich roztaveniu teplom vznikajúcim pri rezaní.

Aké materiály možno rezať priamočiarou pílou?

Základom pre rezanie rôznych typov materiálov je výber správneho pílového listu. Priamočiarou pílou tak možno rezať drevo rôznych tvrdostí, kovy, plasty, ale aj ďalšie materiály. Možnosť rezať niektoré, najmä tvrdšie, materiály môže byť výrazne ovplyvnená výkonom a ďalšími parametrami samotnej píly.

Kde možno využiť priamočiaru pílu?

Priamočiare píly majú široké možnosti využitia v domácnosti aj profesionálnych dielňach. K najčastejším oblastiam patrí výroba nábytku, renovácie a opravy či využitie pri stavebných prácach a ďalších remeselných projektoch. S kvalitnou priamočiarou pílou a správnym príslušenstvom takmer neexistujú limity, kde by tento spoľahlivý pomocník nedokázal odviesť profesionálnu prácu.