Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

viac informácií

+421 915 840 300 eshop@centroglob.sk
Prihlásenie / Registrácia

Kotúčové a okružné píly

hľadaný text:
zoradiť podľa:
výrobca:
cena od-do:
-

Profesionálovi, ale ani správnemu domácemu majstrovi či kutilovi nesmie vo výbave chýbať kvalitná kotúčová, resp. okružná píla. Jedná sa o veľmi výkonných pomocníkov s vysokou presnosťou a čistotou rezu. Pomocou rotujúceho kotúča prerežete väčšinu bežne používaných materiálov veľmi rýchlo a profesionálne.

Akú okružnú pílu vybrať?

Pri výbere je potrebné dbať hlavne na príkon, maximálny priemer kotúča, maximálnu hĺbku rezu a počet otáčok. Správnym výberom kotúčovej píly si zabezpečíte pohodlnú prácu pri každom projekte. Okružné píly sú často vybavené vodiacou lištou alebo laserom, čo zvyšuje presnosť rezania. Modely vybavené týmto príslušenstvom si zamilujete na prvé použitie.

Výkon kotúčovej píly

Podľa výkonu možno kotúčové píly rozdeliť na hobby a profesionálne modely. Pre bežné domáce použitie postačí píla s výkonom do 1200 W, ktorá bude spoľahlivo stačiť na občasné použitie pri rezaní dreva či iných materiálov. V prípade, že sa jedná o váš pracovný nástroj, odporúčame modely s výkonom aspoň 1000 W. Tie okrem vyššieho výkonu spravidla disponujú aj kvalitnejšími komponentmi a viacerými funkciami, ktoré ako profesionál nepochybne oceníte.

Počet otáčok u okružnej píly

Či už ste domáci majster alebo profesionál, vždy si dáte záležať na kvalite odvedenej práce. Počet otáčok sa uvádza ako počet otáčok za minútu. To určuje nielen rýchlosť práce, ale aj čistotu rezu. V tomto prípade platí jednoduché pravidlo, čím vyšší počet otáčok, tým bude rýchlejšie a kvalitnejšie odvedená práca.

Kotúčové a okružné píly na kov i drevo

Vo väčšine prípadov sú okružné píly určené na rezanie dreva, ale s vhodne zvoleným kotúčom ich možno použiť aj na rezanie kovov, plastov alebo iných potrebných materiálov. V našej ponuke preto nájdete široký sortiment kotúčov do okružných píl, aby ste dotiahli svoj projekt k dokonalosti. Okrem vhodnosti na konkrétny materiál je nutné dbať na to, aby bol kotúč vhodný k použitiu do vašej píly.

Aký pohon používajú kotúčové píly?

Podľa spôsobu napájania môžeme kotúčové píly rozdeliť na elektrické a stále obľúbenejšie akumulátorové. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že klasické elektrické sú väčšinou výkonnejšie, ale nemusí to byť pravidlom. V prípade akumulátorových kotúčových píl zase oceníte ich flexibilitu, keď ich je možné použiť kdekoľvek budete potrebovať. Aj tu platí, že pri výbere je vhodné určiť si vopred, kde budete pílu používať.