Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

viac informácií

+421 915 840 300 eshop@centroglob.sk
Prihlásenie / Registrácia

Voskové oleje

hľadaný text:
zoradiť podľa:
výrobca:
cena od-do:
-

Voskové oleje predstavujú vynikajúcu voľbu pre ošetrenie, ochranu a zdokonalenie povrchu dreva. Ich špecifické zloženie z prírodných rastlinných olejov, vďaka ktorým dokáže dokonale preniknúť do hĺbky dreva a hydratovať ho. Na povrchu vytvárajú jemný film, ktorý umožňuje drevu dýchať. Tieto vlastnosti zabezpečujú dlhotrvajúcu ochranu, estetický vzhľad a odolnosť voči poškodeniu. Po aplikácii sa z dreva neolupujú ani nepraskajú a vytvárajú na dotyk veľmi príjemný povrch. Správnou aplikáciou voskového oleja na drevo zabezpečíte výrobkom dlhú životnosť a mladistvý vzhľad.

Vlastnosti voskových olejov na drevo

Ochrana a spevnenie - voskové oleje dokážu preniknúť hlboko do dreva, čím zabezpečujú hĺbkovú ochranu, spevnenie povrchu a zvyšujú jeho odolnosť voči vonkajším vplyvom, poškodeniu a opotrebovaniu.

Estetický vzhľad - vytvárajú prirodzený matný alebo polomatný vzhľad, ktorý zvýrazňuje štruktúru a krásu dreva. Povrch je navyše príjemný na dotyk a k dispozícii sú v rôznych farebných odtieňoch.

Prírodné zloženie - v jeho zložení možno nájsť prírodné zložky ako včelí vosk a rastlinné oleje, ktoré na dreve vytvárajú ochrannú vrstvu a dávajú voskovým olejom kľúčové vlastnosti. Prírodné zloženie z nich robí ekologicky prijateľnú voľbu pre ošetrenie drevených povrchov.

Voskový olej na podlahy a parkety

Ideálny k aplikácii v interiéri, kde podlahám a parketám zabezpečuje odolnosť voči opotrebovaniu, vode a chemikáliám. Prenikajú hlboko do dreva a tým poskytujú silnú ochranu a spevňujú jeho štruktúru. Vďaka prírodnému zloženiu chránia podlahy pred vlhkosťou, škvrnami a bránia prenikaniu škodlivých látok do dreva. Zároveň zachovávajú prirodzený vzhľad a vytvárajú matný alebo polomatný povrch, ktorý zvýrazňuje prirodzenú textúru. Navyše sú dostupné v rôznych farebných odtieňoch, čo umožňuje dodať podlahe a parketám vzhľad podľa vašich preferencií. Dôležitou vlastnosťou je jednoduchá aplikácia, ktorú zvládnu ako profesionáli, tak domáci remeselníci. Väčšina voskových olejov na parkety a podlahy zasychá už krátko po aplikácii náteru, a tak možno v krátkom čase aplikovať ďalšiu vrstvu či bez obáv podlahu používať.

Voskový olej do exteriéru

Špeciálne zloženie voskových olejov umožňuje ich použitie aj v exteriéroch, kde sú na povrchové úpravy kladené mimoriadne vysoké nároky. Povrch dokážu ochrániť pred nepriaznivými účinkami poveternostných vplyvov ako slnečné žiarenie, dážď, sneh, mráz a veľké teplotné výkyvy, ktoré sú u nás medzi zimou a letom typické. Rovnako majú zabudovanú ochranu pred UV žiarením, ktoré spôsobuje degradáciu dreva a skracuje jeho životnosť. Vďaka preniknutiu hlboko do štruktúry dreva zabraňujú vzniku hniloby, plesní a následnému rozpadu spôsobenému vlhkosťou. Bonusom je prírodný vzhľad a vykreslenie kresby dreva, ktorými dodajú terasám, plotom, vonkajšiemu nábytku a ďalším výrobkom krásny a mladistvý vzhľad.

Tvrdý voskový olej na drevo

Tvrdé voskové oleje sú špecifickým typom voskových olejov, ktoré majú v zložení viaceré rozdiely oproti bežným voskovým olejom. Ošetreným povrchom poskytujú ešte vyššiu odolnosť a tvrdosť, čo je výhodné pre podlahy, parkety a ďalšie povrchy vystavené intenzívnemu používaniu a opotrebeniu. Typicky sa jedná o verejné budovy, obchodné priestory, reštaurácie a podobne. Popri týchto vlastnostiach si však zachovávajú všetky prednosti voskových olejov ako je hĺbková penetrácia, matný alebo polomatný povrch v rôznych odtieňoch a ochrana pred vlhkosťou, škvrnami či chemikáliami. Samozrejmosťou je jednoduchá a rýchla aplikácia, ktorú zvládnu profesionáli i domáci majstri.