Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

viac informácií

+421 915 840 300 eshop@centroglob.sk
Prihlásenie / Registrácia

Pásové píly

Pásové píly sú výkonné nástroje s maximálnou efektivitou a presnosťou, ktoré dokážu v spojení s vašim remeselníckym a profesionálnym talentom vyrobiť množstvo unikátnych i sériových výrobkov. Svoje uplatnenie nájdu v domácich a profesionálnych dielňach, ale aj vo veľkospracovateľských podnikoch. Ľahké rezanie, vysoká presnosť, jednoduchá obsluha a bezpečnosť pri práci sú len niektoré z predností pásových píl, ktoré nájdete v našej ponuke.

Kľúčové vlastnosti pásových píl

Pásové píly sú univerzálnym nástrojom, ktorý možno použiť na rezanie takmer akéhokoľvek materiálu (záleží na type použitého rezného pásu). Vzhľadom k používanému účelu je pred kúpou dôležité zvážiť množstvo parametrov, ako sú výkon motora, šírka a výška rezu či jej pohyblivosť. K ďalším výhodám patrí flexibilita a možnosť využitia na rôzne účely, keď sú ideálne na rezanie rôzne veľkých prvkov, ale využitie nájdu aj pri dekoratívnych či umeleckých účeloch. Práca s pásovou pílou je veľmi rýchla, presná a bez akýchkoľvek vibrácií či ďalších nežiaducich javov. Použitie pásovej píly je tiež ekonomickejšie, tichšie a vytvára menej odpadu v porovnaní s kotúčovými pílami. Vhodným definovaním potrieb tak dokážete vybrať zariadenie, ktoré dokonale splní vaše očakávania a potreby pri práci na akomkoľvek projekte.

Pásová píla na drevo

Pásové píly na drevo sa vyznačujú širokou škálou veľkostí a vysokou odolnosťou, vďaka čomu sú vhodné pre rezanie akéhokoľvek typu dreva, vrátane tvrdých drevín. Najčastejšími možnosťami použitia je rezanie drevotriesok, preglejok a ďalších materiálov na báze dreva. S ich pomocou tak možno opraviť či renovovať staršie výrobky, ale aj vyrobiť nový nábytok, detské hračky a prakticky čokoľvek, čo vám napadne. V závislosti od konkrétneho typu využijú ich potenciál ako hobby majstri, tak skúsení profesionáli.

Podľa typu pásovej píly sa môže jednať o vertikálnu alebo horizontálnu, ale vo všeobecnosti možno povedať, že sa jedná o trvácne zariadenia odolné voči mechanickému poškodeniu. V našej ponuke možno nájsť väčšie stacionárne modely vhodné pre profesionálne účely, ktoré zvládnu prácu aj s väčšími kusmi dreva, ale aj menšie akumulátorové, ktoré sa perfektne hodia k občasnému použitiu v domácich podmienkach.

Kmeňová pásová píla

Kmeňové pásové píly sú robustnejšie zariadenia, ktoré nájdu hlavne komerčné využitie, keď zvládnu rezanie väčších kusov dreva a hranolov, ale tiež im nerobí problém práca s vlhkým, prípadne zamrznutým drevom. Vybrané varianty môžu mať množstvo pokročilých funkcií, ako vyvažované motory alebo pokročilé prevodovky, ktoré zvyšujú už tak vysokú presnosť a pracovníkom výrazne uľahčujú prácu.

Pásová píla na kov

Pásové píly na kov sú špecifické stroje určené na rezanie kovových materiálov, pričom často majú vyšší výkon, vyššiu odolnosť a celkovo sú viac prispôsobené pre prácu s kovom. Niektoré druhy kovov však možno rezať aj pomocou pásových píl určených na drevo pri použití pílových pásov na kov. Rezanie kovov je však výrazne náročnejšie ako v prípade dreva a nesprávnou manipuláciou môže prísť až k poškodeniu zariadenia, a preto tento spôsob použitia neodporúčame.

Špecifické funkcie pásových píl

Pásové píly ponúkajú svojim používateľom mnohé funkcie, ktoré u iných typov nie sú dostupné. Niektoré modely umožňujú naklápanie stola a to až v rozsahu 45°, posuvné pravítka, rýchloupínacie svorky, vodiace lišty a mnohé ďalšie doplnky, ktoré dokážu ešte zvýšiť presnosť spracovania dreva. K pohodliu a bezpečnosti práce môžu zase dopomôcť prvky ako odsávanie pilín, tichý chod alebo funkcia brániaca samovoľnému spusteniu, keď došlo k zastaveniu píly z dôvodu výpadku elektrického prúdu.